Michelin Energy Saver

Michelin Energy Saver je nově vyvinutá pneumatika společnosti Michelin, která se vyznačuje především nižším valivým odporem. Díky nižšímu valivému odporu pneumatika pomáhá ke snížení spotřeby paliva a produkce CO2.

Výsledky výzkumu společnosti Michelin ukázaly, že až 20% z celkové spotřeby paliva připadá na překonávání valivého odporu pneumatik. Z toho důvodu se Michelin rozhodl vyvinout novou pneumatiku s nižším valivým odporem, aby se tak snížila spotřeba pohonných látek. Výsledek nese názvem Michelin Energy Saver.


Podle vyjádření společnosti Michelin mají nové pneumatiky zmenšený valivý odpor až o 20% oproti konvenčním pneumatikám. Díky tomu se snížila spotřeba paliva a produkce emisí CO2. Životnost pneumatik přitom není o nic kratší. Podle studie společnosti TÜV SÜD Automotive zvládne Michelin Energy Saver v průměru o 40 % více ujetých kilometrů než konkurenční pneumatiky. Při testech na mokrém povrchu měl automobil vybavený pneumatikami Michelin Energy Saver při rychlosti 80 km/h brzdnou dráhu o tři metry kratší, než stejné vozidlo s pneumatikami předchozí generace či s konkurenční značkou pneumatik.

 

Zdroj: