LKAS (Lane Keeping Assist System)

Systém udržování automobilu v jízdním pruhu LKAS vyvinula společnost Honda. Jedná se o prvek aktivní bezpečnosti, který snižuje riziko vniku nehody způsobené řidičovou nepozorností. S trochou nadsázky lze říci, že systém LKAS v kombinaci s adaptivním tempomatem na dálnici s dobrým vodorovným značením přebírá práci za řidiče. Není to ovšem pravda! Pokud systém pozná, že jste pustili volant, upozorní Vás akustickým signálem a deaktivuje se!

Řidič může systém LKAS jednoduše aktivovat pouhým stisknutím tlačítka. Zařízení využívá ke své funkci kameru CMOS umístěnou pod čelním sklem vedle vnitřního zpětného zrcátka. Kamera dokáže identifikovat čáry vodorovného značení na vozovce. Pokud vozidlo začne nenadále vybočovat z jízdního pruhu systém LKAS na to automaticky upozorní a zároveň pomocí mírné síly do řízení pomůže řidiči upravit směr jízdy. Systém však nikdy nepřebírá plnou kontrolu nad řízením, dodává maximálně 80% momentu. Zbylých 20% představují mikropohyby, které musí do řízení vnést řidič, jinak se systém deaktivuje.

asistent udržování jízdy v pruzích – LKAS

Princip
Pokud se vozidlo vybavené systémem LKAS dostane příliš blízko k okraji jízdního pruhu, na multifunkčním displeji se zobrazí varování a zazní zvuková signalizace. Systém za pomoci alespoň částečné řidičovy síly vrátí vozidlo zpět doprostřed jízdního pruhu, vypne upozornění na přístrojové desce a přestane působit silou na řízení.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1o_Bomgk0h4

httpv://www.youtube.com/watch?v=Z2HZSn0cYEE&NR=1

Systém LKAS může být aktivní při rychlostech mezi 72 a 180 km/h a v zatáčkách o poloměru větším než 300 m. Automobilka Honda důrazně varuje před tím, že v žádném případě LKAS nenahrazuje činnost řidiče a není určen k tomu, aby řidič nemusel držet volant nebo se nevěnoval řízení. Pokud zařízení vyhodnotí, že se řidič dostatečně nevěnuje řízení (např. sundá ruce z volantu) systém LKAS na to nejprve v několika krocích řidiče upozorní a poté se vypne. Jakmile řidič opět pohne volantem systém LKAS se opět aktivuje.

Text: Jan Sajdl
Foto:
www.honda-tech.com
Klíčová slova:
aktivní bezpečnost, asistent, udržování, jízdního pruhu, Honda, LKAS