Easy Open

Funkce Easy Open usnadňuje otevírání kufru, pokud právě máte plné ruce. K otevření stačí mít v kapse klíč a „nakopnout“ záď vozu, o zbytek se postará elektronika vozu.

Jako první dostal systém Easy Open do výbavy Volkswagen Passat v roce 2010. Systém Easy Open funguje ve spolupráci s bezklíčkovým otváraním vozidla (Keyless Access) a uľahčuje prístup do batožinového priestoru. K otevření kufru stačí cílený pohyb nohy za vozidlem, a pokud máte v kapse klíč, víko se automaticky otevře. Snímač ve spodní části zadního nárazníku totiž reaguje na náznak nakopnutí zádi a uvolní zámek víka. Když klíč drží v ruce někdo jiný víc než metr od vozidla, systém víko neotevře. To by mělo zabránit neoprávněnému přístupu do zavazadelníku.

Přítomnost této funkce není zvenku na vozidle identifikovatelná. Nárazník se snímačem i bez něj je na pohled identický. Hlavním smyslem této funkce je umožnit otevření kufru v situaci, kdy máte obě ruce plné zavazadel. Kdo někdy stál před svým vozem s plnýma rukama, ten dokáže funkci Easy Open zajisté ocenit.

Video:

 

Víte, že:
Časem byla tato funkce vylepšena o způsob automatického zavírání pátých dveří Easy Close (VW) či Virtuální pedál (Škoda a SEAT).

Foto: www.volkswagen.com
Klíčová slova:
Volkswagen, Easy Open, nakopnutí kufru, bezdotykové otevření pátých dveří