Easy Open

Funkcia Easy Open uľahčuje otváranie kufra, ak práve máte plné ruky. K otvoreniu stačí mať vo vrecku kľúč a „nakopnúť“ zadná časť vozidla, o zvyšok sa postará elektronika vozidla.

Ako prvý dostal systém Easy Open dostal do výbavy Volkswagen Passat v roku 2010. Systém Easy Open funguje v spolupráci s bezklíčkovým otváraním vozu – Keyless Access.. K otvoreniu kufra stačí cielený pohyb nohy za vozidlom, a ak máte vo vrecku kľúč, veko sa automaticky otvorí. Snímač v spodnej časti zadného nárazníka totiž reaguje na náznak nakopnutie zadku a uvoľní zámok veka. Keď kľúč drží v ruke niekto iný viac ako meter od vozidla, systém veko neotvorí. To by malo zabrániť neoprávnenému prístupu do batožinového priestoru.

Prítomnosť tejto funkcie nie je zvonku na vozidle identifikovateľná. Nárazník so snímačom aj bez neho je na pohľad identický. Hlavným zmyslom tejto funkcie je umožniť otvorenie kufra v situácii, kedy máte obe ruky plné batožiny. Kto niekedy stál pred svojím vozidlom s plnými rukami, ten dokáže funkciu Easy Open zaiste oceniť.

Video:

 

Viete, že:
Časom bola táto funkcia vylepšená o spôsob automatického zatvárania piatych dverí Easy Close (VW) čiVirtuální pedál (Škoda a SEAT).

Foto: www.volkswagen.com
Kľúčové slová: Volkswagen, Easy Open, nakopnutie kufra, bezdotykové otvorení piatych dverí